Τι είναι γκανιότα;

Η ονομασία «γκανιότα» βρίσκεται συχνά πυκνά μπροστά μας στον χώρο του στοιχήματος, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν την ακριβή σημασία της. Θα προσπαθήσουμε με τον πιο απλό τρόπο να σας εξηγήσουμε τι είναι η γκανιότα και πως ακριβώς υπολογίζεται στο εκάστωτε παιχνίδι.

Η γκανιότα είναι ούτε λίγο, ούτε πολύ, η προμήθεια που κρατούν οι στοιχηματικές εταιρίες από τον κάθε παίκτη που ποντάρει ξεχωριστά, ώστε να είναι σίγουρα κερδισμένες, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, υποθέτοντας ότι τα ποσά που έχουν στοιχηματιστεί στο 1-Χ-2, αποδίδουν το ίδιο κέρδος στους παίκτες και για τα τρία σημεία. Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε καλύτερα πως υπολογίζεται η γκανιότα.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν αγώνα με αποδόσεις 1,75 – 3,60 – 4,80.

Ο πιο απλός τρόπος για να υπολογίζουμε τη γκανιότα είναι να φτιάξουμε τρία κλάσματα 1 προς κάθε απόδοση, να τα προσθέσουμε και το αποτέλεσμα να το πολλαπλασιάσουμε επί 100. Δηλαδή:

1/1,75 + 1/3,60 + 1/4,80 = 1,057538 Χ 100 = 5,44%

Άρα η γκανιότα σε αυτό το ματς με αυτές τις αποδόσεις είναι στο 5,44%!

Novibet

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΥ! (21+)

Άποψη συντακτικής ομάδας Princebet: Ανήκει μέσα στις κορυφαίες στοιχηματικές στην χώρα μας και θεωρείται το next big thing στον online στοιχηματισμό Διεθνώς.Πρόσφατα απέσπασε χρυσό βραβείο στα SBC Awards 2022 αφού είχαν προηγηθεί άλλα 2 χρυσά το καλοκαίρι στο EGR 2022.

Παίξε νόμιμαΠαίξε νόμιμα
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα & με ασφάλεια |

Σε γενικές γραμμές, οι στοιχηματικές εταιρίες στο ίντερνετ έχουν γκανιότα από 5%-11%, τη στιγμή που ο εγχώριος book παίζει με γκανιότα που βρίσκεται σε μ.ο. κοντά στο 15%!! Όσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα, τόσο μικρότερα είναι τα κέρδη για το παίκτη. Με λίγα λόγια, όταν μιλάμε για ένα ματς που έχει γκανιότα 6%, σημαίνει πως αν ποντάρουμε για ισόποσο κέρδος σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα, τότε θα έπρεπε να έχομε στοιχηματίσει 106 ευρώ, για να κερδίσουμε 100! Άρα με αυτό τον τρόπο ο μπουκμέϊκερ θα έχει εγγυημένο κέρδος 6 ευρώ.

Ένας αγώνας όμως δεν έχει μόνο τρία πιθανά αποτελέσματα, αφού προσφέρονται κι άλλες αγορές, όπως το Over/Under, το Goal/No Goal ή το Ασιάτικο χάντικαπ. Για να υπολογίσετε τη γκανιότα απλά προσθέτετε ένα κλάσμα (π.χ. 1/Under + 1/Over) για κάθε γεγονός που έχετε!

Ένας παίκτης που κοιτάζει όλες τις παραμέτρους και θέλει να παίζει σωστά και επί ίσοις όροις, οφείλει να κοιτάζει τη γκανιότα και να αποφεύγει τις μεγάλες προμήθειες. Αυτό γίνεται είτε με το να αποφεύγει να παίζει πολλούς αγώνες μαζί (πολλαπλασιάζεται η γκανιότα στα παρολί) είτε με το να συγκρίνει αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρίες, ώστε να δει σε ποια εταιρία θα δώσει τη λιγότερη προμήθεια, στο ματς που έχει επιλέξει!

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Σχετικά άρθρα