Στοίχημα και κρυπτονομίσματα

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Τα πάντα γύρω μας περνάνε σε μια περισσότερο ψηφιακή μορφή απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, όταν μιλάμε για καθημερινότητα δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε σε αυτή το στοίχημα. Είναι θέμα χρόνου οι στοιχηματικές πλατφόρμες να προσθέσουν στον τρόπο πληρωμών τα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σε μπουκ του εξωτερικού. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμη, δεν θα βρεις νόμιμη στοιχηματική εταιρία η οποία να σου προσφέρει τη δυνατότητα να καταθέσεις με ένα κρυπτονόμισμα, προς το παρόν!

💰⚽SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

Ο πολύς κόσμος, δεν είναι εξοικειωμένος με τα κρυπτονομίσματα. Κάτι απολύτως λογικό αφού δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη προβολή εντός Ελλάδος. Πρόκειται για ένα ψηφιακό νόμισμα, του οποίου η αξία παρουσιάζει μεγάλες μεταβολές καθώς δεν ελέγχεται από κάποια κεντρική τράπεζα. Και όταν λέμε μεγάλες, εννοούμε πολύ μεγάλες. Ένα κρυπτονόμισμα του οποίου η αξία είναι σήμερα 2.000 ευρώ, σε πέντε μέρες μπορεί να είναι στα 3.000 ευρώ και σε δέκα στα 1.000 ευρώ.

Στις στοιχηματικές πλατφόρμες του εξωτερικού που είναι διαθέσιμες οι συναλλαγές με κρυπτονόμισμα -μιας και όπως είπαμε στην Ελλάδα ακόμη δεν είναι-, υπάρχουν δύο βασικοί άξονες:

1️⃣.Ο πρώτος αφορά τους μπουκ που δέχονται καταθέσεις με κρυπτονομίσματα, όμως από τη στιγμή που γίνεται η κατάθεση, το υπόλοιπο μετατρέπεται στο νόμισμα που ο παίκτης έχει επιλέξει στο λογαριασμό του (ευρώ, δολάριο, αγγλική λίρα κλπ). Απαραίτητη σημείωση εδώ, πως, στο μεσοδιάστημα από την κατάθεση μέχρι την ανάληψη, η αξία του κρυπτονομίσματος μπορεί να έχει ανέβει ή να έχει πέσει. Έτσι, ο παίκτης μπορεί να δει σημαντικές διαφορές στο crypto wallet του όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάληψης.
2️⃣.Ο δεύτερος, έχει να κάνει με τις στοιχηματικές πλατφόρμες που δεν προχωρούν σε μετατροπή, τους επονομαζόμενους crypto bookmakers. Το στοιχηματικό υπόλοιπο παραμένει σε κρυπτονομίσματα, ο παίκτης τζογάρει με αυτό και στη συνέχεια κάνει την ανάληψή του.

Οι κανόνες που πρέπει να ξέρει κανείς πριν αρχίσει να τζογάρει με κρυπτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τους γενικούς κανόνες που ισχύουν στο στοίχημα.

Η αξιοπιστία των εταιριών είναι και εδώ το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει ο παίκτης, με την σχετική έρευνα πριν το άνοιγμα ενός λογαριασμού να είναι επιβεβλημένη. Έπειτα, οι παίκτες πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στις ισοτιμίες και τις υποδιαιρέσεις των κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα 1 bitcoin δεν είναι 1 ευρώ, αλλά 20.000 ευρώ! Καλό θα ήταν, ο παίκτης να προτιμά να τζογάρει με τα πιο σταθερά κρυπτονομίσματα, γιατί όπως τονίσαμε, οι μεταβολές είναι τεράστιες. Τα πιο σταθερά, αυτή τη στιγμή, είναι το Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Libra και Monero.

Φυσικά, όλα αυτά αφορούν στοιχηματικές πλατφόρμες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια εταιρία που να προσφέρει συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχετικά άρθρα