Ιππόδρομος: Τι είναι και πως παίζεται

Μπορεί αν είχε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, όμως το ενδιαφέρον του στοιχηματικού κοινού για τον ιππόδρομο έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Μεγάλο ρόλο φυσικά έπαιξαν και οι online πλατφόρμες, φέρνοντας τα… άλογα στην οθόνη μας!

💥ΔΩΡΟ* ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΔΩ!⏳

Ωστόσο, το γεγονός πως το ευρύ κοινό δεν είναι εξοικειωμένο με το σπορ και δεν ξέρει τις ορολογίες, αποφεύγει την ενασχόληση μαζί του. Σήμερα, θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες αλλά και ορισμούς για να μάθετε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε γύρω από τον ιππόδρομο.

Γκανιάν

Η πιο απλή αγορά στοιχήματος στις ιπποδρομίες και προφανώς η πιο διαδεδομένη. Ουσιαστικά, στοιχηματίζετε ποιο άλογο θα τερματίσει πρώτο στην κούρσα.

Πλασέ

Η… διπλή ευκαιρία των ιπποδρομιών. Ποντάρετε σε ένα άλογο και κερδίζετε αν αυτό τερματίσει πρώτο ή δεύτερο. Όπως είναι λογικό, εδώ οι αποδόσεις είναι περισσότερο «μαζεμένες».

Δίδυμο

Όπως φανερώνει και το όνομά του, στο δίδυμο, ποντάρεις σε δύο άλογα να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις ανεξαρτήτως ποιο θα τερματίσει πρώτο και ποιο δεύτερο.

Τρίο

Ακριβώς η ίδια λογική με το δίδυμο, μόνο που εδώ το ποντάρισμα γίνεται σε τρία άλογα και αφορά τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης μιας κούρσας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφορά αγοράς τρίο, είναι να συμμετέχουν τουλάχιστον έξι άλογα στην κούρσα.

Forecast

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα μακροχρόνια στοιχήματα ποδοσφαίρου, κατάλαβαν αμέσως περί τίνος πρόκειται. Εδώ, ζητάμε δύο άλογα για τις δύο πρώτες θέσεις όπως και στο δίδυμο, ωστόσο πρέπει να βρούμε και τη σωστή σειρά που θα τερματίσουν.

Combination forecast

Στοίχημα με τέσσερις επιλογές αλόγων. Ουσιαστικά ψάχνουμε δύο από τα άλογά μας, να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

Tricast

Όπως και στην περίπτωση του forecast, έτσι κι εδώ, ζητάμε την ακριβή σειρά τερματισμού των αλόγων. Αυτή τη φορά όμως, ψάχνουμε τα άλογα των τριών πρώτων θέσεων και όχι μόνο των δύο. Προφανώς, ο βαθμός δυσκολίας εδώ αυξάνεται.

Combination tricast

Ό,τι γράψαμε και στο combination forecast με μόνες αλλαγές το γεγονός πως στοιχηματίζουμε σε τρία άλογα για τις τρεις πρώτες θέσεις, χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

Quinte

Το πιο δύσκολο στοίχημα του ιπποδρόμου, καθώς απαιτεί την επιλογή πέντε αλόγων αλλά και την ακριβή σειρά τερματισμού τους! Ωστόσο, είναι και το στοίχημα που πληρώνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Σύνθετο, σύνθετο δίδυμο & σύνθετο forecast

Στο σύνθετο, ζητάμε τους νικητές δύο διαδοχικών ιπποδρομιών, στο σύνθετο δίδυμο τους δύο πρώτους δύο διαδοχικών ιπποδρομιών και στο σύνθετο forecast την ακριβή σειρά των δύο πρώτων αλόγων σε δύο διαδοχικές κούρσες.

Σκορ 4, Σκορ 6, Σκορ 9

Στο σκορ 4 ψάχνουμε τους νικητές τεσσάρων συγκεκριμένων και προκαθορισμένων από το πρόγραμμα ιπποδρομιών. Ομοίως στο σκορ 6, ζητάμε έξι και στο σκορ 9, εννιά.

Σχετικά άρθρα