VAR στο στοίχημα

Έχουν περάσει λίγο πάνω από τέσσερα χρόνια από την πρώτη επαφή μας με το VAR και συγκεκριμένα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου μπήκε για πρώτη φορά στην ζωή μας και πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ο λόγος εξ’ αρχής ήταν προφανής… Να υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο και να μην αδικηθεί πλέον καμία ομάδα ξανά από διαιτητικό λάθος.

⚽🍒100 + 5 δώρα* χωρίς κατάθεση*!

Οι διαιτητές πλέον έχουν την ευχέρεια να επανεξετάσουν μία φάση της αναμέτρησης, ώστε να είναι απόλυτα δίκαιοι απέναντι στις δύο ομάδες που διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους. Προσοχή όμως, ο διαιτητής δεν μπορεί να συμβουλευτεί το VAR ή Video Assistant Referee, όπως είναι η πλήρης ονομασία, για οποιαδήποτε περίπτωση μέσα σε ένα παιχνίδι. Αυτό θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα στον ρυθμό του αγώνα. Τρεις είναι οι περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται με VAR:

  1. Για γκολ που έχουν ακυρωθεί ή όχι από οφσάϊντ ή φάουλ
  2. Για περιπτώσεις πέναλτι
  3. Για απευθείας κόκκινες κάρτες

Πως όμως επηρεάζει αυτή η νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο το στοίχημα; Ποιες είναι οι κατηγορίες στοιχήματος που πρέπει να προσέξουμε και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο στοίχημα; Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Mε πρωτότυπα στοιχήματα!

Πέναλτι

Με την χρήση του VAR, έχει παρατηρηθεί ότι οι διαιτητές δίνουν πολύ πιο εύκολα ένα πέναλτι, αφού έχουν την ευκαιρία να διπλοτσεκάρουν την απόφασή τους. Κάποια ανατροπή εντός περιοχής ή κάποιο χέρι εντός περιοχής, που μπορεί ο διαιτητής να μην είναι σίγουρος για την απόφασή του, έχει αποδειχθεί ότι τις περισσότερες φορές μετά την χρήση του VAR, θα δείξει την άσπρη βούλα. Σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά σε ντέρμπι ο καταλογισμός πέναλτι από τις πλατφόρμες προσφέρεται πλέον σε πολύ χαμηλότερες αποδόσεις!

Λεπτά καθυστερήσεων

Όπως είναι λογικό, η χρήση του VAR είναι μία διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρόνο. Το χρονόμετρο στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ και με αυτό τον τρόπο αυτόματα τα λεπτά των καθυστερήσεων θα είναι περισσότερα. Η επιλογή όμως αυτή πλέον δεν είναι διαθέσιμη σε ολους τους αγώνες, αλλά ακόμα και αν γίνει διαθέσιμη, τότε η απόδοσή της είναι εμφανώς πιο χαμηλή σε σχέση με παλαιότερα.

Κάρτες

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές σε ένα αγώνα ο υπεύθυνος διαιτητής του VAR να ενημερώνει άμεσα τον διαιτητή του αγώνα για ένα σκληρό μαρκάρισμα ή για ένα αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης, με αποτέλεσμα να βγαίνει πολύ πιο εύκολα είτε μία κίτρινη, είτε μια κόκκινη κάρτα. Όπως λοιπόν είναι απόλυτα φυσιολογικό και οι στοιχηματικές πλατφόρμες το έχουν δει αυτό και έχουν ρίξει πολύ τις αποδόσεις στις αγορές των καρτών.

Live Betting

Τον πρώτο καιρό λειτουργίας του VAR, υπήρξαν πολλά προβλήματα στον live στοιχηματισμό ενός αγώνα. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που κάποιος είχε ποντάρει μία συγκεκριμένη ομάδα να σκοράρει κάποιο γκολ και αυτό στη συνέχεια να ακυρωνόταν μέσω του VAR. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το στοίχημα που είχε παιχτεί να θεωρηθεί αρχικά ως κερδισμένο και τα χρήματα να έμπαιναν αυτόματα στον λογαριασμό του χρήστη. Στην συνέχεια όμως η πλατφόρμα θα έπρεπε να τραβήξει πίσω αυτό το ποσό από το λογαριασμό του παίκτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Πλέον όμως οι στοιχηματικές «κλειδώνουν» για περισσότερη ώρα το εκάστωτε ματς, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά.

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Σχετικά άρθρα