Ποιοι είναι οι δύο νέοι επιχειρηματίες που μπαίνουν στον online τζόγο

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για να λάβουν άδεια online τυχερών παιχνιδιών βρίσκονται δύο επιχειρηματίες, γνωστά ονόματα της αγοράς που όμως για πρώτη φορά θα εισέλθουν στην αγορά τυχερών παιχνιδιών.

To νέο brand θα λέγεται Exoplay και ανήκει στους Κωνσταντίνο Σάκκαρη σύζυγο της τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και  στον Γιώργο Νίκα, γόνο της οικογένειας που ίδρυσε την αλλαντοβιομηχανία.

Η μεγάλη ανάπτυξη των τυχερών παιχνιδιών online είναι φυσικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Τα μικτά κέρδη των διαδικτυακών εταιρειών (GGR) υπολογίζεται ότι θα κλείσουν στα 890 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά από 742,25 εκατ. ευρώ το 2022, καταγράφοντας άνοδο 20% ενώ η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχίζεται σταθερά.

Σημειώνεται ότι η άδεια για τις νόμιμες στοιχηματικές, κοστίζει 5 εκ. ευρώ για τα online casino και επιπλέον 5 εκ. για το αθλητικό στοίχημα.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σάκκαρης

Ο Κωνσταντίνος Σάκκαρης ίδρυσε το 1982 την εταιρεία VICTORY MEDIA A.E. ή VICTORY MEDIA S.A. που δραστηριοποιείται στα οπτικοακουστικά μέσα, υπηρεσίες management και διαμεσολάβησης, διαμόρφωση δημόσιας εικόνας φυσικών και νομικών προσώπων,πωλήσεις προϊόντων σχετικών με τις δραστηριότητες της εταιρίας εξ αποστάσεως (τηλεμάρκετινκ), πωλήσεις δια μέσω του διαδικτύου (internet), μέσω κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και γενικώς οι πωλήσεις τέτοιων προϊόντων με κάθε τρόπο, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων προβολής και επικοινωνίας κλπ

Έγινε γνωστή με τα τουρκικά σήριαλ, τα οποία πράγματι εκείνη σύστησε στο ελληνικό κοινό. Στην αφετηρία της η Victory Media στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και για δέκα ακόμη χρόνια υπήρξε η πλέον δραστήρια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα ως παραγωγός και διανομέας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μάλιστα η Victory απέκτησε τα δικαιώματα σε ζωντανές ηχογραφήσεις της μεγάλης ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας, με απευθείας αδειοδότηση από το Maria Callas Estate ενώ για κάποιες από αυτές έκλεισε συμφωνία με την ΕΜΙ για τη διανομή τους στη διεθνή αγορά.

Την ίδια περίοδο προχώρησε και στην εξαγορά αρκετών ανεξάρτητων ελληνικών εταιρειών με αποτέλεσμα να διαθέτει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο εγχώριας μουσικής.

Το 2002 μπήκε στη διανομή οπτικοακουστικού περιεχομένου προς τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, ανέλαβε τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και διανομής μιας σειράς DVD με την τελετή έναρξης και λήξης, καθώς και σημαντικά στιγμιότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το 2011 εγκαινίασε το μοναδικό 24-ωρο κανάλι προβολής παλιών ελληνικών ταινιών με μεγάλη επιτυχία, μέσω της Cosmote TV καθώς και μέσω δορυφόρου σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Κύπρο. Το 2009 ξεκίνησε η πρώτη συνεργασία για τουρκικό σήριαλ με το «Χίλιες και μία νύχτες» και ακολούθησαν ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», «Μοιραίος έρωτας», «Sila», «Asi», «Elif».

Γιώργος Νίκας: Επιχειρηματική πορεία με εναλλαγές

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, λίγο μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΟΕΕ,  έφερε στην Ελλάδα την αλυσίδα fast food Wendy’s και το 1994 έφερε στη χώρα μας την επιτυχημένη αλυσίδα Haagen Dazs. Tο 2007 μαζί με τον Νίκο Λούτσα προχώρησε στην ίδρυση της Μέγας Γύρος, με μονάδες παραγωγής γύρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Η επιτυχία ήταν μεγάλη, η εταιρεία ισχυροποιήθηκε και διεθνοποιήθηκε ως Megas Yeeros, με αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Το 2009 έστησε την GRK Fresh Greek, μια εταιρεία με έδρα το Μανχάταν που είχε ως βασικό concept το λανσάρισμα της ελληνικής κουζίνας με επίκεντρο τον γύρο που έφτασε να διαθέτει εννέα καταστήματα, σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Ντόχα και Ντουμπάι.

Επιστρέφοντας  στην Ελλάδα συνέχισε νέες επιχειρηματικές κινήσεις αυτή τη φορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με δύο συνεταίρους, τον Ιούνιο του 2020 ίδρυσε την Icon Energy ΙΚΕ. Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με την πράξη σύστασης, είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, οι εργασίες προετοιμασίας εργοταξίων κατασκευαστικών έργων, το χονδρικό εμπόριο φωτοβολταϊκών στοιχείων, η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών διαχείρισης, οι υπηρεσίες μηχανικών για ενεργειακά έργα, η κατασκευή φωτοβολταϊκών κυττάρων, καθώς και οι υπηρεσίες που παρέχονται από διαφημιστικά γραφεία. Στις 30 Ιουνίου του 2021 η Icon Energy εξασφάλισε από τη ΡΑΕ δύο βεβαιώσεις παραγωγού για δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά projects συνολικής ισχύος 220 MW.

Παντρεύτηκε τη Μιράντα Πατέρα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Πηγή: mononews.gr

Σχετικά άρθρα