Οι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2021

|

Το Νόμπελ Ειρήνης είναι ένα από τα πέντε Βραβεία Νόμπελ που θεσπίστηκαν από τον Σουηδό βιομήχανο, Άλφρεντ Νόμπελ και κάθε χρόνο δίνεται στο πρόσωπο που είχε την μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, αλλά και στην μείωση ή ακόμα και την κατάργηση των στρατιωτικών δυνάμεων.

Το Βραβείο Νόμπελ θεωρείται ευρέως ως το πιο διάσημο βραβείο διαθέσιμο στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιατρικής, της φυσικής, της χημείας, της ειρήνης, και των οικονομικών. Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται σε ετήσια βάση στο Όσλο, πρωτεύουσα της Νορβηγίας, ενώ τα υπόλοιπα βραβεία απονέμονται στην Στοκχόλμη την ίδια ημέρα. Η βράβευση γίνεται στην επέτειο του θανάτου του Νόμπελ κάθε χρόνο(10 Δεκεμβρίου), παρουσία του βασιλιά της χώρας και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω της.

Για το έτος 2020 το Βραβείο πήρε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ «για τις προσπάθειες που κάνει για την καταπολέμηση της πείνας, για τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την ειρήνη στις περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις και για τη δράση του ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες για την αποτροπή της χρήσης της πείνας ως όπλο για τον πόλεμο και τις συγκρούσεις».

pamestoixima

Το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή!

Το Pamestoixima.gr αποτελεί μια από τις αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες και προσφέρει νόμιμα τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα, υπό την σφραγίδα αξιοπιστίας του ΟΠΑΠ.

Παίξε νόμιμαΠαίξε νόμιμα
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

Μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(World Health Organisation) έχει τον πρώτο λόγο για να κερδίσει το βραβείο για το έτος 2021, αφού όλη η υφήλιος βρέθηκε μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού και ο οργανισμός Υγείας έκανε τα πάντα για να διατηρήσει την ασφάλεια, αλλά  βοήθησε τα μέγιστα και για την καταπολέμηση του ιού. Με απόδοση μόλις 1.60 προσφέρεται στις στοιχηματικές η συγκεκριμένη αγορά και δικαιολογημένα έχει το προβάδισμα. Να τονίσουμε εδώ ότι σε παλιότερο χρόνο η συγκεκριμένη αγορά προσφερόταν ακόμα και σε εξαπλασιασμό…

Στην δεύτερη θέση, με απόδοση 7.00, βρίσκεται η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η Σουηδή συγγραφέας και ακτιβίστρια, η οποία εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα και σύμβολο της οικολογικής συνείδησης. Μέσα στα φαβορί για την διεκδίκηση του Βραβείου Νόμπελ είναι και τα ονόματα των Τζο Μπάϊντεν και Μπιλ Γκέϊτς, με αποδόσεις  στο 15.00 και 18.00 αντίστοιχα, που έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Από την σχετική λίστα δεν λείπει και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, που πληρώνει με απόδοση 35.00, ενώ στην ίδια απόδοση βρίσκονται οι Πάπας Φραγκίσκος και Ασάντζ Τζούλιαν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα με όλες τις αποδόσεις: 

pamestoixima

Το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή!

Το Pamestoixima.gr αποτελεί μια από τις αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες και προσφέρει νόμιμα τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα, υπό την σφραγίδα αξιοπιστίας του ΟΠΑΠ.

Παίξε νόμιμαΠαίξε νόμιμα
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Σχετικά άρθρα