Mister Swiss
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

SANKT GALLEN FC – FC THUN
Συνεχίζει να είναι στην κορυφή του πίνακα η Sankt Gallen FC παρά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής η οποία ήταν η πρώτη της φέτος. Είναι στην 1η θέση έχοντας 15 βαθμούς αλλά από πίσω της είναι πέντε ομάδες με απόσταση μέχρι 4 βαθμούς λιγότερους από αυτήν. Πριν μια βδομάδα ηττήθηκε με 3-1 εκτός έδρας από την FC Zurich. Δίκαιο αποτέλεσμα καθώς ήταν η χειρότερη φετινή της εμφάνιση και αμυντικά αλλά κυρίως επιθετικά κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά ως τώρα. Αιφνιδίασε στο ματς και μπήκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος όταν κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε παίκτης της. Παρά την πίεση κράτησε το προβάδισμα και πήγε με αυτό στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη κλείστηκε στην άμυνα της σε όλο της την διάρκεια και το πλήρωσε. Δεν κρατούσε μπάλα και κατά συνέπεια ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Νωρίς δέχτηκε την ισοφάριση, κάτι που την έριξε ψυχολογικά καθώς μετά σχεδόν κατέρρευσε. Δεν άργησε να έρθει και δεύτερο τέρμα και σαν να μην έφτανε αυτό μόλις δέκα λεπτά μετά δέχθηκε και τρίτο και όλα τελείωσαν. Απόψε φιλοξενεί την FC Thun και στόχος η επιστροφή στις νίκες για να παραμείνει στην πρώτη θέση. Εκτός αποστολής παραμένουν και πάλι οι τραυματίες Daschner (μέσος), Okoroji (αμυντικός), Ambrosius (αμυντικός), Fazliji (μέσος) και Owusu (μέσος). Όλοι τους παίκτες που κάλλιστα παίζουν στην ενδεκάδα.
Άρχισε τις τελευταίες βδομάδες και είναι σε καθοδική πορεία η νεοφώτιστη FC Thun η οποία εντυπωσίαζε μέχρι την πέμπτη αγωνιστική. Στα τελευταία δύο της ματς ηττήθηκε και έπεσε στην 3η θέση του πίνακα με 13 βαθμούς, 2 μακριά από την κορυφή την οποία κατείχε νωρίτερα. Πριν μια βδομάδα ηττήθηκε με 4-2 εκτός από την BSC Young Boys στο τοπικό ντέρμπι της επαρχίας της Βέρνης. Στο πρώτο μέρος παρά την καλή της εμφάνιση, δεν έκανε γκολ όσες φάσεις δημιούργησε. Στην επανάληψη αιφνιδίασε και άνοιξε νωρίς το σκορ. Όμως αμυντικά ήταν σε πολύ κακή μέρα και μέσα σε πέντε λεπτά δέχθηκε δύο τέρματα. Δεν το έβαλε κάτω και μετά από λίγο ισοφάρισε. Όμως και πάλι την πρόδωσε η άμυνα της που έμπαζε από παντού και με δύο γκολ των αντιπάλων της στο τέλος της έφεραν την ήττα. Απόψε πάει στην καυτή έδρα της Sankt Gallen FC και στόχος της να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Μοναδικός απών και πάλι ο βασικός Montolio (αμυντικός) ο οποίος θα εκτίσει την δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές τιμωρίας που του επιβλήθηκαν.
Μπορεί πριν μια βδομάδα η Sankt Gallen FC να ήταν αγνώριστη και πολύ κακή με την FC Zurich, όμως φέτος δείχνει μια σφιχτή και δυνατή ομάδα και στην καυτή της έδρα δύσκολα χάνει. Και σίγουρα θα ψάξει εμφατική αντίδραση μετά από την ήττα που υπέστη. Η FC Thun αρχίζει και χάνει τον ενθουσιασμό και την δυναμική που είχε στα πρώτα της ματς και με την άμυνα της που τελευταία τα πάει άσχημα, δύσκολα θα μείνει το σκορ χαμηλά. Στα πλην για αυτή ότι απουσιάζει και πάλι ο καλύτερος αμυντικός της λόγω τιμωρίας.
LUZERN FC – FC SION
Μια πάνω, μια κάτω και φέτος η απρόβλεπτη και ταλαντούχα Luzern FC η οποία είναι με 11 βαθμούς στην 7η θέση του πίνακα. Την περασμένη αγωνιστική έκανε την έκπληξη και κέρδισε με 1-2 εκτός έδρας την περσινή πρωταθλήτρια FC Basel. Στο πρώτο μέρος έπαιζε με αντεπιθέσεις και τις βγήκε καθώς παρά την πίεση της αντιπάλου στα πρώτα λεπτά, απέκτησε ρυθμό μετά και κατάφερε και άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη δέχθηκε νωρίς την ισοφάριση αλλά μετά από λίγα λεπτά πήρε ξανά το προβάδισμα σε μια αντεπίθεση. Αυτό το κράτησε μέχρι τέλους παρά την τεράστια πίεση που τις ασκήθηκε και τις φάσεις που δέχθηκε. Απόψε υποδέχεται την επίσης δυνατή φέτος FC Sion και θέλει να πετύχει την νίκη, πρώτη φετινή εντός για να σκαρφαλώσει ψηλότερα στον πίνακα. Εκτός αποστολής και πάλι οι τραυματίες Von Moos (επιθετικός) και Lofgren (αμυντικός).
Προσπαθεί να βρει ισορροπίες και ρυθμό η FC Sion η οποία με 11 βαθμούς είναι στην 6η θέση του πίνακα και ισόβαθμη με την αποψινή της αντίπαλο. Πριν μια βδομάδα ήρθε ισόπαλη 0-0 εντός κόντρα την Lausanne Sport FC. Δεν έκανε και πάλι καλό ματς, απλά τακτικά ήταν πιο συνεπής και αμυντικά διόρθωσε κάπως λάθη περασμένων αγώνων της. Λίγες καλές φάσεις από τους δύο στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη άνοιξε το ματς και από τύχη δεν μπήκε κάποιο τέρμα από τις δύο ομάδες. Τα βρήκε σκούρα η FC Sion προς το τέλος αλλά ο τερματοφύλακας της με μεγάλες αποκρούσεις και το δοκάρι της έφεραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Απόψε παίζει στην καυτή και αφιλόξενη για την ίδια έδρα της Luzern FC και στόχος ένα μεγάλο διπλό που θα την ανεβάσει πολύ βαθμολογικά. Όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι για τον προπονητή της Didier Tholot.
Ίσως ρισκάρουμε κάπως με την συγκεκριμένη επιλογή. Η Luzern FC δεν κέρδισε εντός έδρας αγώνα της ως τώρα και γενικά εκεί παρά την καυτή ατμόσφαιρα των φίλων της, δυσκολεύεται για το αποτέλεσμα. Απόψε οι συνθήκες όμως το επιτρέπουν απέναντι στην FC Sion καθώς αμυντικά δεν πατάει καλά γενικά φέτος. Επιθετικά λύσεις και οι δύο ομάδες έχουν πολλές όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα της Luzern FC να πανηγυρίσει τρίποντο στο γήπεδο της μετά το τεράστιο διπλό της περασμένης αγωνιστικής επί της πρωταθλήτριας και να χτίσει σε αυτό για το μέλλον.
GRASSHOPPER FC – FC ZURICH
Τα ίδια με πέρσι και πρόπερσι για την Grasshopper FC στην ως τώρα φετινή της πορεία. Δυσκολεύεται να κερδίσει αγώνες και παρά την μαχητικότητα της μένει χαμηλά στον πίνακα με μόλις 6 βαθμούς και 4 περισσότερους από την τελευταία θέση. Πριν μια βδομάδα ηττήθηκε με 2-1 εκτός από την Lugano FC. Στο πρώτο μέρος τα πήγε σχετικά καλά, αμυντικά κράτησε το μηδέν ενώ μπροστά είχε κάποιες καλές στιγμές. Στην επανάληψη έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από πέναλτι της αντιπάλου από το οποίο προήλθε και απευθείας αποβολή παίκτη της. Αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα αρχικά αλλά μετά βγήκε μπροστά και πίεσε. Σε μια φάση πέτυχε παίκτης της ένα πανέμορφο τέρμα και ισοφάρισε. Όμως δεν κράτησε για πολύ η χαρά της καθώς μετά από λίγα λεπτά δέχθηκε δεύτερο γκολ που επικυρώθηκε και μέσω VAR. Στο τέλος βγήκε όλη η ομάδα της μπροστά και πίεσε, είχε μεγάλη στιγμή στις καθυστερήσεις αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας της στέρησε το τέρμα. Απόψε στο μεγάλο και γεμάτο έχθρα ντέρμπι της πόλης υποδέχεται την μισητή FC Zurich και θέλει την νίκη για πολλούς λόγους και ευνόητους. Εκτός αποστολής οι τραυματίες Decarli (αμυντικός), Bettokober (αμυντικός) και Creti (αμυντικός).
Αρχίζει και παίρνει μπροστά η FC Zurich η οποία είναι τώρα στην 4η θέση του πίνακα με 13 βαθμούς και μόλις 2 μακριά από την κορυφή. Προέρχεται από 3 σερί νίκες και καλές εμφανίσεις. Τελευταία αυτήν πριν μια βδομάδα όταν κέρδισε με 3-1 εντός και με ανατροπή την πρωτοπόρο Sankt Gallen FC. Στο πρώτο μέρος έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς όταν ευστόχησε η αντίπαλος της σε πέναλτι. Στην επανάληψη όμως ξύπνησε και μπήκε με επιθετική διάθεση. Σκόραρε και αυτή νωρίς και ισοφάρισε και μετά μέσα σε δεκαπέντε λεπτά γύρισε το ματς με δύο γκολ της ενώ είχε και άλλες καλές στιγμές για περισσότερα. Η νίκη έδωσε χαρά και ώθηση στην ομάδα και τώρα παίζει στο μεγάλο ντέρμπι μίσους με την Grasshopper FC. Στόχος το διπλό και η νίκη για να μείνει ψηλά και ειδικά με ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στην αιώνιο αντίπαλο της. Τραυματίας παραμένει ο χρήσιμος Reicmuth (μέσος). Εξέτισαν από τιμωρία καρτών και επιστρέφουν οι επίσης χρήσιμοι Bangoura (μέσος) και Sauter (αμυντικός).
Με βάση φόρμας και εικόνας, το προβάδισμα το έχει η FC Zurich που δίκαια είναι και ψηλά στην βαθμολογία ενώ η Grasshopper FC χαμηλά. Όμως σε αυτό το ντέρμπι μίσους της πόλης όλα αλλάζουν και ανατρέπονται καθώς το πάθος κυριαρχεί, κάτι που η αλήθεια το έχει περισσότερο η τυπικά απόψε γηπεδούχος και θεωρούμε ότι θα είναι αμφίρροπο ματς και από άποψη αποτελέσματος. Πάμε προς την ισοπαλία επίσης καθώς έχει να εμφανιστεί μεταξύ τους εδώ και 3 αγώνες που παίξανε προηγουμένως.
Ακολούθησε τον Mister Swiss!
Facebook: Swiss Football News
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
04/10/2025 7:00 μμ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ | ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ | ΣΗΜΕΙΟ | ΑΠΟΔ. | ΕΠΙΤΥΧΙΑ | |
04/10/2025 7:00 μμ | Σεν Γκάλεν | Τουν | 1X & Over 2,5 | 2.40 | ![]() |
![]() |
04/10/2025 7:00 μμ | ||||||
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ | ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ | ΣΗΜΕΙΟ | ΑΠΟΔ. | ΕΠΙΤΥΧΙΑ | |
04/10/2025 7:00 μμ | Λουκέρνη | Σιόν | 1 | 2.10 | ![]() |
![]() |
04/10/2025 9:30 μμ | ||||||
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ | ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ | ΣΗΜΕΙΟ | ΑΠΟΔ. | ΕΠΙΤΥΧΙΑ | |
04/10/2025 9:30 μμ | Γκρασχόπερς | Ζυρίχη | Χ | 3.50 | ![]() |
![]() |