Mister Swiss

33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 44.71 33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Έναρξη 21/4/2025 17:30
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα & με ασφάλεια |
33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

FC BASEL – YVERDON SPORT FC

Καλπάζει προς τον τίτλο η FC Basel μετά από 8 χρόνια και πάλι και είναι στην 1η θέση του πίνακα με 58 βαθμούς. Μάλιστα, έχει αποκτήσει διαφορά 6 βαθμών περισσότερων από τους διώκτες της η οποία είναι και η μεγαλύτερη που έκανε για φέτος. Την περασμένη αγωνιστική κατατρόπωσε στο ντέρμπι μίσους την FC Zurich εκτός έδρας με 0-4 !! Στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη με φάσεις εκατέρωθεν. Όμως από την στιγμή που άνοιξε στα μισά του πρώτου μέρους το σκορ, άλλαξε όλη η εικόνα, έπαιξε στο φουλ, πίεσε κάνοντας πολλές φάσεις και σκόραρε ακόμη μια φορά πριν την ανάπαυλα. Καταιγιστική και στην επανάληψη, από νωρίς σκόραρε ακόμη δύο φορές και έβαλε βάσεις για θρίαμβο. Πέτυχε προς το τέλος ακόμη τρία τέρματα τα οποία όλα οριακά ακυρώθηκαν μέσω VAR. Έτσι έκανε μια τεράστια νίκη τίτλου και ψυχολογίας. Απόψε υποδέχεται την Yverdon Sport FC και στόχος άλλη μια νίκη πριν την έναρξη των play offs η οποία ίσως αυξήσει ακόμη περισσότερο την διαφορά που την χωρίζει από τους διώκτες της. Κλειστό θα είναι σήμερα το πέταλο των οργανωμένων της λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια που έγιναν στην Ζυρίχη πριν μια βδομάδα. Τραυματίες παραμένουν και αυτήν την μέρα οι πολύτιμοι Van Breemen (αμυντικός) και Barisic (αμυντικός) οι οποίοι κάνουν αγώνα δρόμου για να αποθεραπευτούν σύντομα. Επίσης εκτός λόγω τραυματισμών και οι αναπληρωματικοί Ruegg (αμυντικός) και Cisce (αμυντικός).

Εκεί που η Yverdon Sport FC πριν λίγες βδομάδες έμοιαζε φαβορί για απευθείας παραμονή στην κατηγορία, πλέον είναι στην 11η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής έχοντας 33 βαθμούς. Και αυτό γιατί πριν μια βδομάδα ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την Grasshopper FC η οποία την έφτασε στον πίνακα. Έκανε ένα μέτριο ματς σε γενικές γραμμές, δέχτηκε τέρμα νωρίς από στημένη φάση και κινδύνεψε και άλλες φορές μετά. Ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι προς το τέλος του ημιχρόνου το οποίο εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας. Αυτό της έδωσε ώθηση στο δεύτερο μέρος να πιέσει, πράγμα που έγινε και καλές ευκαιρίες μαζί οι οποίες όμως δεν έγιναν δεύτερο γκολ χάρη στην αστοχία της. Την πλήρωσε στο τέλος καθώς και πάλι από στημένη φάση δέχτηκε τέρμα το οποίο έκρινε την αναμέτρηση και της έφερε την ήττα. Σήμερα έχει δύσκολο έργο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας καθώς παίζει στην έδρα της πρωτοπόρου FC Basel και πάει με στόχο να πάρει βαθμολογικό όφελος. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι λόγω καρτών και βασικοί Sylla (μέσος) και Sauthier (αμυντικός). Τραυματίες παραμένουν οι αναπληρωματικοί Gnakpa (αμυντικός), Kamenovic (αμυντικός) και Kacuri (μέσος).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1 & Over 2,5

Δύσκολα δεν θα κερδίσει απόψε η πρωτοπόρος FC Basel την Yverdon Sport FC. Και αυτό γιατί έχει και την ψυχολογία υπέρ της, και ποιοτικότερη ομάδα είναι και βρίσκεται και σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Ειδικά σήμερα κιόλας που οι φιλοξενούμενοι θα έχουν δύο σημαντικές απουσίες στο ανασταλτικό τους κομμάτι. Ματς με τέρματα και επικράτηση του φαβορί αναμένουμε.

SERVETTE FC – LUZERN FC

Η Servette FC αγνοεί την νίκη εδώ και 3 αγωνιστικές, όμως καταφέρνει και διατηρείται στην 2η θέση με 52 βαθμούς και 6 μακριά από την κορυφή, διαφορά η οποία μεγάλωσε την περασμένη βδομάδα. Τότε έπαιξε εκτός με την FC Sion με σημαντικές απουσίες και ήρθε ισόπαλη με 1-1. Μοιρασμένο ματς από κατοχή, φάσεις και ρυθμό, βρέθηκε πίσω στο σκορ στις αρχές του δεύτερου μέρους αλλά λίγα λεπτά μετά ισοφάρισε άμεσα. Πίεσε για την νίκη όμως θα μπορούσε επίσης να χάσει αφού απείλησε κάποιες φορές και η αντίπαλος της. Τελικά μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και έφυγε αήττητη από μια καυτή έδρα. Σήμερα φιλοξενεί την σε τρομερή κατάσταση Luzern FC η οποία την ακολουθεί στον πίνακα με 1 βαθμό διαφορά πίσω της και στόχος να διατηρήσει την θέση της για την έναρξη των play offs και ίσως να μειώσει την διαφορά της από την κορυφή. Επιστρέφουν οι πολύτιμοι Tsunemoto (αμυντικός) και Mazikou (αμυντικός) οι οποίο εξέτισαν τιμωρία καρτών. Παραμένουν εδώ και βδομάδες τραυματίες οι πολύτιμοι Rouiller (αμυντικός), Frick (τερματοφύλακας), Von Moos (επιθετικός) και Magnin (μέσος). Νέα απώλεια ο βασικός Adams (αμυντικός) ο οποίος έφτασε όριο καρτών και θα απουσιάσει σήμερα.

Συνεχίζει σταθερά την φετινή εκπληκτική σεζόν η Luzern FC η οποία είναι στην 3η θέση με 51 βαθμούς και μόλις έναν μακριά από την δεύτερη θέση όπου βρίσκεται η σημερινή της αντίπαλος. Πριν μια βδομάδα έκανε μια τεράστια νίκη και θόρυβο παράλληλα όταν κατατρόπωσε με 5-0 εντός έδρας την BSC Young Boys ! Στα πρώτα λεπτά όλα ήταν οριακά με φάσεις και από τις δύο ομάδες. Όλα άλλαξαν όταν σκόραρε το πρώτο της τέρμα η Luzern FC στα μέσα του ημιχρόνου. Ανέβασε στροφές, έκανε ότι ήθελε και πέτυχε και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με το πόδι στο γκάζι από νωρίς και πέτυχε και άλλα δύο τέρματα για να κάνει μεγάλο το σκορ υπέρ της. Προς το τέλος πέτυχε ακόμη ένα από στημένη φάσεις και έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε μια μεγάλη νίκη. Σήμερα πάει στην Γενεύη με στόχο μια νίκη που θα την φέρει στην δεύτερη θέση για την έναρξη των play offs. Τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς ο πρώτος της σκόρερ φέτος Klidje (επιθετικός) και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, μια σοβαρή απώλεια. Παραμένουν εκτός εδώ και μήνες οι τραυματίες Chader (μέσος) και Beka (αμυντικός).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: X2 & Goal/goal

Με όσα βλέπουμε από τις δύο ομάδες στα τελευταία τους ματς, περιμένουμε την φιλοξενούμενη να μην χάσει τουλάχιστον μιας και είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Επίσης η Servette FC συνεχίζει και έχει κάποιες σημαντικές απουσίες και δεν πείθει τον τελευταίο καιρό. Πάντως περιμένουμε να σκοράρουν αμφότεροι καθώς είναι ματς που παίζεται η 2η θέση την οποία θα έχει για την έναρξη των play offs αυτή που θα κερδίσει. Σημαντικό το γεγονός πως η Servette FC στα τελευταία της 5 ματς εντός έδρας έχει δεχτεί σε όλα γκολ. Το ίδιο έγινε αντίστοιχα και με την Luzern FC στα 5 τελευταία της εκτός έδρας.

BSC YOUNG BOYS – FC ZURICH

Η BSC Young Boys είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς και βρίσκεται πλέον 8 μακριά από την κορυφή. Την περασμένη αγωνιστική γνώρισε ντροπιαστική ήττα με 5-0 εκτός από την Luzern FC η οποία την προσπέρασε στον πίνακα. Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες ισοδύναμες, έχοντας φάσεις για γκολ αμφότερες. Όταν δέχτηκε όμως το πρώτο τέρμα, κατέρρευσε μετά, ουσιαστικά δεν υπήρχε στο γήπεδο και το ένα λάθος στην άμυνα διαδεχόταν το άλλο. Δέχτηκε και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη μπήκε το ίδιο ανύπαρκτη ουσιαστικά και δέχτηκε άλλα τρία τέρματα και γνώρισε μια βαριά ήττα που έφερε μετά από καιρό γκρίνια στους οπαδούς της. Τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω απευθείας αποβολής αμυντικού της. Σήμερα υποδέχεται την FC Zurich και θέλει καλή εμφάνιση με νίκη για να επουλώσει της πληγές της και να ανέβει βαθμολογικά για τα ερχόμενα play offs. Νέα απουσία λόγω καρτών του βασικού Camara (αμυντικός). Επίσης νέα απώλεια του αρχηγού της Benito (αμυντικός) ο οποίος τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς και χάνει μάλλον την σεζόν. Παραμένουν εκτός οι τραυματίες και πολύτιμοι Monteiro (επιθετικός) και Colley (μέσος). Εκτός εδώ και καιρό για τον ίδιο λόγο οι αναπληρωματικοί Janko (αμυντικός) και F.Conte (επιθετικός).

Σε κίνδυνο πλέον η FC Zurich η οποία στην τελευταία αγωνιστική παίζει την είσοδο της στα play offs. Παραμένει στην 6η θέση με 47 βαθμούς όμως απειλείται με 3 βαθμούς από τους διώκτες της διαφορά που ακολουθούν και αν χάσει και κερδίσουν παράλληλα, μένει εκτός εξάδας. Την προηγούμενη βδομάδα στο ντέρμπι μίσους κόντρα στην FC Basel γνώρισε μια βαριά ήττα 0-4 εντός έδρας μετά από κάκιστη εμφάνιση. Μπήκε καλά στο ματς με φάσεις όπως και η αντίπαλο της. Όταν όμως της έβαλε το πρώτο τέρμα, χάθηκε από το γήπεδο και δέχτηκε ακόμη ένα πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος ήταν επίσης χαμένη, έφαγε δύο γκολ ακόμη ενώ την γλίτωσε μετά τρεις φορές όταν ισάριθμες ακυρώθηκαν γκολ της FC Basel μέσω VAR. Σήμερα πάει στην Βέρνη για να μην χάσει, αποτέλεσμα που θα της δώσει το εισιτήριο για τα play offs που είναι ο φετινός της στόχος. Εκτός αποστολής παραμένουν εδώ και καιρό οι τραυματίες Perea (επιθετικός και πρώτος της σκόρερ φέτος) και Gouret (επιθετικός). Τραυματίστηκε πριν λίγες μέρες και μάλλον χάνει την σεζόν ο βασικός Mendy (αμυντικός).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1X & Over 2,5

Και οι δύο ομάδες έρχονται από ντροπιαστικές και βαριές ήττες. Σήμερα θέλουν κυρίως με καλή εμφάνιση να πάρουν αποτέλεσμα, ιδίως η FC Zurich η οποία όπως γράψαμε αν χάσει απειλείται να βρεθεί εκτός εξάδας. Οι γηπεδούχοι έχουν σημαντικές απουσίες στην άμυνα και αυτό ίσως φέρει τέρματα στο ματς. Παράλληλα και η FC Zurich αμυντικά δεν πατάει καλά τελευταία όμως επιθετικά μπορεί να βρει λύσεις, κυρίως λόγω της πίεσης του αποτελέσματος. Πάντως το αήττητο της BSC Young Boys στο γήπεδο της κρατάει από το φθινόπωρο, κάτι που περιμένουμε να συνεχιστεί και να μην χάσει σήμερα.

LAUSANNE SPORT FC – LUGANO FC

Συνεχίζει να ελπίζει η Lausanne Sport FC για την είσοδο της στην εξάδα και την ερχόμενη τελευταία αγωνιστική. Έχει 44 βαθμούς και είναι στην 7η θέση, απέχει 3 από την FC Zurich που είναι από πάνω της και με νίκη της και ήττα παράλληλα της ομάδας της Ζυρίχης θα μπει στους πρώτους έξι για τα play offs. Την περασμένη αγωνιστική έχασε μεγάλη ευκαιρία να την φτάσει καθώς ηττήθηκε δίκαια με 1-0 εκτός από την ουραγό Winterthur FC, κάνοντας μάλιστα άσχημη γενικά εμφάνιση. Δεν ήταν απειλητική στο πρώτο μέρος ενώ κινδύνεψε κάποιες φορές. Στην επανάληψη δέχθηκε τέρμα νωρίς από στημένη φάση όταν αμυντικός της κατά λάθος πέτυχε αυτογκόλ. Άργησε να αντιδράσει αλλά στο τέλος πίεσε για την ισοφάριση, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σήμερα κόντρα στην δυνατή Lugano FC παίζει μόνο για την νίκη για να μην χάσει τον φετινό της στόχο. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού τέθηκαν οι εξής παίκτες: ο βασικός Senaya (αμυντικός), ο αναπληρωματικός Fofana (αμυντικός) ενώ παραμένει εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού εδώ και καιρό ο καλύτερος φετινός της παίκτης Sanches (μέσος).

Η Lugano FC εξασφάλισε πλέον και μαθηματικά την παρουσία της στα ερχόμενα play offs πριν μια βδομάδα και φιγουράρει στην 5η θέση με 49 βαθμούς και απέχει μόλις 2 λιγότερους από την πρώτη τριάδα. Την περασμένη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός κόντρα στην Sankt Gallen FC. Σε ένα μοιρασμένο ματς από φάσεις και κατοχή, πέτυχε τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά άμεσα ισοφαρίστηκε. Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος για να λήξει ισόπαλο το ματς, δίκαια καθώς και οι δύο έδωσαν μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Σήμερα κόντρα στην Lausanne Sport FC πάει για την νίκη για να μπορέσει να επιστρέψει στα play offs στην πρώτη τριάδα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί και όσο ψηλότερα γίνεται. Παραμένουν εκτός αποστολής οι τραυματίες και σημαντικοί Mahmoud (μέσος), Valenzuela (αμυντικός), Bottani (μέσος), Mahou (μέσος) και Aliseda (επιθετικός).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Goal/goal

Παιχνίδι που η γηπεδούχος θα παίξει μόνο για την νίκη. Οπότε αργά ή γρήγορα θα πάρει ρίσκα και θα ανοιχτεί στο γήπεδο. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί σίγουρα η επικίνδυνη επιθετικά Lugano FC η οποία στα εκτός έδρας της ματς προσφέρει θέαμα βάζοντας τέρματα αλλά δέχεται επίσης με σχετική ευκολία.

SANKT GALLEN FC – FC SION

Στο κόλπο της εξάδας έμεινε πριν μια βδομάδα η Sankt Gallen FC η οποία είναι στην 8η θέση του πίνακα με 44 βαθμούς και απέχει μόλις 3 λιγότερους από την FC Zurich την οποία κυνηγάει για να πάρει την θέση της στην τελευταία αγωνιστική σήμερα. Πριν μια βδομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός κόντρα στην Lugano FC. Δυνατό και αμφίρροπο ματς με φάσεις εκατέρωθεν, δέχτηκε τέρμα σχετικά νωρίς στην επανάληψη αλλά αντέδρασε άμεσα με ισοφάριση και έτσι πήγε ως το τέλος. Σήμερα παίζει μόνο για την νίκη κόντρα στην FC Sion και ελπίζει σε ήττα της FC Zurich και στραβοπάτημα της Lausanne Sport FC για να μπει στα play offs. Εκτός και πάλι όπως εδώ και καιρό οι τραυματίες Fazliji (μέσος), Nuhu (αμυντικός) και Nsame (επιθετικός).

Παίζει με την φωτιά εδώ και καιρό η FC Sion η οποία πριν μήνες ήταν χαλαρή και άνετη για την παραμονή της και πλέον κινδυνεύει με περιπέτειες καθώς δεν παίρνει αποτελέσματα. Είναι στην 9η θέση με 36 βαθμούς και απέχει μόλις 3 περισσότερους από τις ομάδες που είναι πίσω της και στην επικίνδυνη θέση των μπαράζ παραμονής. Πριν μια αγωνιστική ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός κόντρα στην Servette FC. Δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα ματς με φάσεις, νεύρα και πολλή ένταση. Καλύτερη στο πρώτο μέρος, έκανε φάσεις αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Στην επανάληψη σκόραρε νωρίς αλλά σχεδόν άμεσα ισοφαρίστηκε. Αυτό την επηρέασε και έχασε την συγκέντρωση της ενώ η Servette FC πίεσε για την ανατροπή χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί της φάσεις που έκανε. Στα τελευταία λεπτά έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής ποδοσφαιριστή της με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σήμερα κόντρα στην Sankt Gallen FC σε μια καυτή έδρα πάει για να μην χάσει και να πάρει πολύτιμο βαθμολογικό όφελος για την μάχη παραμονής που θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες στα play outs. Εκτός αποστολής ο βασικός Sow (αμυντικός) λόγω τιμωρίας καρτών. Παραμένουν τραυματίες και οι χρήσιμοι Bua (μέσος) και Diouf (αμυντικός).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1 & Over 1,5

Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο για την νίκη. Στην παρούσα φάση όμως η Sankt Gallen FC έχει μεγαλύτερο καθώς αν δεν κερδίσει, δεν θα μπει στα play offs και την πρώτη εξάδα. Πάμε σε νίκη της με τέρματα καθώς στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή αφού ηττήθηκε σε όλη την σεζόν φέτος μόλις δύο φορές. Επιπλέον εκεί βρίσκει τρόπο να βάζει τέρματα και παίζει επιθετικά πολύ. Η FC Sion εδώ και μήνες αμυντικά είναι σε κακά χάλια αμυντικά και έχει 14 αγώνες τώρα συνεχόμενους που δέχεται τέρμα. Γενικότερα οι γηπεδούχοι είναι πιο ποιοτική ομάδα και θα τα δώσουν όλα για την νίκη μιας και είναι και το φαβορί της αναμέτρησης.

Ακολούθησε τον Mister Swiss!

Facebook: Swiss Football News

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

21/04/2025 5:30 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
21/04/2025 5:30 μμ Βασιλεία Ιβερντόν 1 & Over 2,5 2.00
21/04/2025 5:30 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
21/04/2025 5:30 μμ Σερβέτ Λουκέρνη X2 & Goal/goal 2.80
21/04/2025 5:30 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
21/04/2025 5:30 μμ Γιούνγκ Μπόις Ζυρίχη 1Χ & Over 2,5 2.10
21/04/2025 5:30 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
21/04/2025 5:30 μμ Λωζάνη Λουγκάνο Goal/goal 1.69
21/04/2025 5:30 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
21/04/2025 5:30 μμ Σεν Γκάλεν Σιόν 1 & Over 1,5 2.25