stand Ποδόσφαιρο

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Σκληρά «καρύδια» με φόντο τον τελικό!

Έναρξη 16/08/2020 22:00
Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Σκληρά «καρύδια» με φόντο τον τελικό!
  • Νοκ-άουτ ημιτελικός για το Γιουρόπα Λιγκ
  • Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
  • Γήπεδο: «Ράϊν Ένερτζι Στάντιουμ», Κολωνία
  • Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι
  • Κεκλεισμένων των θυρών

ΣΕΒΙΛΛΗ

Εξαιρετική η πορεία της Σεβίλλης την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, που θέλει να συνοδευτεί με την κατάκτηση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιουλέν Λοπετέγκι έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο με πολύ ταλέντο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Η ομάδα σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία και είναι ελάχιστα τα ματς της φέτος που έμεινε στο μηδέν.

Στο αμυντικό κομμάτι παραμένει αξιόπιστη, αφού ο τεχνικός της ομάδας έχει περάσει την δική του νοοτροπία, ότι η άμυνα ξεκινάει από τους επιθετικούς. Πιέζει αφόρητα τους αντιπάλους της στα ¾ τους γηπέδου και κυνηγάει το λάθος της αντίπαλης άμυνας. Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει να σκοράρει πολλές φορές τη φετινή σεζόν, ενώ και τα στημένα της είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σταρ στην ομάδα, αφού ο Λοπετέγκι έχει μοιράσει ιδανικά τους ρόλους του κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο και όλα δουλεύουν σαν μία αλυσίδα. Σίγουρα με την παρουσία τους ξεχωρίζουν οι Οκαμπος και Λουκ Ντε Γιονγκ, που έχουν πολύ μεγάλη συνεισφορά στην εξαιρετική πορεία της ομάδας τόσο στην Λα Λίγκα, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κατάφερε με δυσκολία να αποκλείσει την σκληροτράχηλη Γουλβς στα προημιτελικά, σε νοκ άουτ ματς που έγινε και πάλι στην Γερμανία με το γκολ του Οκάμπος στο 88’. Σε ένα ματς που η κάθε ομάδα είχε τις δικές της φάσεις, η Σεβίλλη αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και έφτασε για ακόμα μία φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιούλεν Λοπετέγκι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κορκία και Γκουντεγλ.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντέιγκο Κάρλος, Ρεγκουιλόν, Μπανέγκα, Φερνάντο, Τζόρνταν, Σούσο, Οκάμπος, Ντε Γιονγκ.

Αξίζει να δούμε:

  • Η Σεβίλλη παραμένει χωρίς ήττα για 19 σερί ματς σε όλες τις δοργανώσεις
  • Η Σεβίλλη έχει κατακτήσει 5 φορές το Γιουρόπα Λιγκ
  • Η Σεβίλλη δεν έχει ηττηθεί σε 3 ματς προϊστορίας από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος στο «νησί» και με σερί νικών, με πειστικές εμφανίσεις, κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας και να πάρει τελικά το εισιτήριο για το ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις και σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα καρπώνεται και στον τεχνικό της ομάδας, Όλε Γκούναρ Σόλτσκιερ.

Ο Νορβηγός προπονητής, αν και δυσκολεύτηκε πολύ να δέσει την ομάδα και βρέθηκε ουκ ολίγες φορές κοντά στην πόρτα της εξόδου, κατάφερε εν τέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα στην 3η θέση της βαθμολογίας και να θεωρηθεί ως μία επιτυχημένη σεζόν. Στόχος όλων στο στρατόπεδο της Γιουνάϊτεντ είναι η ομάδα να τελειώσει την φετινή περίεργη σεζόν με έναν τίτλο και το Γιουρόπα Λιγκ είανι μάι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το καταφέρει.

Στο νοκ-άουτ ματς με την Κοπεγχάγη δυσκολεύτηκε αρκετά, αφού χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει τελικά την αντίσταση των Δανών, αλλά ένα γκολ του Φερνάντες στο 95’ ήταν αρκετό για να πάρει τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Σπάτάλησε ουκ ολίγες ευκαιρίες να σκοράρει και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Απέναντι στην Σεβίλλη ίσως να το πληρώσει, εάν δεν είναι πιο κυνική στις ευκαιρίες της για γκολ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Όλε Γκούναρ Σόλτσκιερ θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τζοουνς, Σο και Τουανζέμπε. Το νεανικό σύνολο της Γιουνάϊτεντ ποντάρει στα καλά τρεξίματα στην μεσαία γραμμή, αλλά και στην σταθερή αμυντική λειτουργία.

Πιθανή ενδεκάδα: Ρομέρο, Μπισάκα, Γουίλιαμς, Μαγκουάϊρ, Μπέϊλι, Φρεντ, Φερνάντες, Πογκμπά, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ, Μαρσιάλ.

Αξίζει να δούμε:

  • Η Γιουνάϊτεντ δεν έχει κερδίσει ποτέ την Σεβίλλη σε μεταξύ τους ματς.
  • Η Γιουνάϊτεντ έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις

PICKS

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ Ισοπαλία – 3.09 @ Ισοπαλία – 3.09 @ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Μάντσεστερ.Γ-  1.80 @ΠΡΟΚΡΙΣΗ Μάντσεστερ.Γ-  1.80 @