stand Ποδόσφαιρο

Μάντσεστερ Σίτι – Λυών: Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «πολίτες»

Έναρξη 15/08/2020 22:00
Μάντσεστερ Σίτι – Λυών: Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «πολίτες»
  • Νοκ-άουτ προημιτελικός για το Τσάμπιονς Λιγκ
  • Διαιτητής: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία)
  • Γήπεδο: «Χοσέ Αλβαλάδε», Λισαβόνα
  • Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι
  • Κεκλεισμένων των θυρών

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Έχασε πανηγυρικά το πρωτάθλημα από την ανώτερη Λίβερπουλ την φετινή σεζόν, αλλά κατά καιρούς απέδωσε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Κατέκτησε το Λιγκ Καπ, ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από την Άρσεναλ. Το πλήρες ρόστερ που διαθέτει σε όλες τις γραμμές την κάνει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που κυνηγάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι συνηθισμένος σε τέτοιες συνθήκες πίεσης, αλλά είδε και την τύχη ν του χαμογελάει, αφού στα προημιτελικά θα βρει απέναντί του την Λυών, μία σαφώς βατή αντίπαλο, σε σχέση με την Γιουβέντους που θεωρητικά είχε το πρώτο λόγο στο εν λόγω ζευγάρι. Ο Ισπανός προπονητής αντιλαμβάνεται πως η ομάδα του έχει πλέον μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί αρχικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και επιτέλους να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σοβαρή, μεστή και ουσιαστική η Μάντσεστερ Σίτι στον επαναληπτικό αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Βαράν και πήρε τη νίκη με 2-1. Σε συνδυασμό με τη νίκη που είχε πάρει στην Μαδρίτη και πριν την διακοπή, πήρε εύκολα την πρόκριση. Αυτό που χαρακτηρίζει τους «πολίτες» την φετινή σεζόν είναι η καλή επιθετική τους λειτουργία, αφού έχουν πλουραλισμό σκόρερ στην επίθεση και σκοράρουν σχετικά εύκολα. Αμυντικά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές παρουσιάζονται σοβαροί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, με τον Κουν Αγκουέρο να παραμένει εκτός μάχης και να παραμένει αμφίβολος ακόμα και αν η Μάντσεστερ Σίτι καταφέρει να φτάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.

Πιθανή ενδεκάδα: Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόϊνε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ζεσούς, Στέρλινγκ

Αξίζει να δούμε:

  • Η Μάντσεστερ Σίτι έχει αναμετρηθεί δύο φορές με τη Λυών το 2018, αλλά δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει(μία ήττα, μία ισοπαλία)
  • Η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αήττητη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

ΛΥΩΝ

Λόγω της γενικότερης κατάστασης το Γαλλικό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ φέτος και έτσι η Λυών έχει δώσει ελάχιστα επίσημα παιχνίδια μετά την καραντίνα, αλλά έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δικαιούται να ονειρεύεται. Το συγκρότημα του Ρούντι Γκαρσία έχει δείξει κατά καιρούς πολλά αγωνιστικά πρόσωπα μέσα στην διάρκεια της φετινής σεζόν και παραμένει ερωτηματικό ακόμα και αυτή τη στιγμή η παρουσία της.

Σταρ της Γαλλικής ομάδας είναι ο Ολλανδός Μέμφις Ντεπάϊ, που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν με την φανέλα της ομάδας και δίκαια θεωρείται ως ο πιο επικίνδυνος παίκτης για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Κύπελλο ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και έδειξε ότι βρίσκεται εκτός ρυθμού. Κράτησε με αρκετή τύχη το μηδέν στην άμυνά της και έφτασε το παιχνίδι μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι.

Την μεγάλη πρόκριση όμως απέναντι στην Γιουβέντους, που ήταν το φαβορί στο εν λόγω ζευγάρι για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, την πήρε. Εκμεταλλεύτηκε τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και τελικά ηττήθηκε με 2-1 στην επαναληπτικό την περασμένη εβδομάδα και λόγω των εκτός έδρας γκολ πανηγύρισε αυτή την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά. Το γρήγορο γκολ του Ντεπάϊ στο 12’ με πέναλτι της έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν, αν και πολλές φορές στάθηκε τυχερή και σε αυτό το παιχνίδι, αφού ήταν εμφανής η έλλειψη ρυθμού στους ποδοσφαιριστές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρούντι Γκαρσία θα παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 3-5-2, που δείχνει να δουλεύει καλά για τη Λυών. Ο τεχνικός της ομάδας περιμένει τις επιστροφές των Ντεμπελέ, Τετέ, Κορνέ και Ντεναγιέρ.

Πιθανή ενδεκάδα: Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Ντιμπουά, Κακρέ, Γκιμαράες, Αουάρ, Κορνέ, Ντεπάϊ, Ντεμπελέ

Αξίζει να δούμε:

  • Η Λυών έχει δώσει μόλις δύο επίσημα ματς μετά την καραντίνα και μετράει ισάριθμες ήττες
  • Η Λυών παραμένει αήττητη στην κόντρα της με την Μάντσεστερ Σίτι, αφού οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στον 6ο όμιλο το 2018, με τους Γάλλους να έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στους «πολίτες».

PICKS

Μάντσεστερ Σίτι – Λυών Γκολ Over 2,5 & Κόρνερ Over 10,5 –  2.75 @Γκολ Over 2,5 & Κόρνερ Over 10,5 –  2.75 @ Μάν. Σίτι & Ρ. Στέρλινγκ –  3.00 @Μάν. Σίτι & Ρ. Στέρλινγκ –  3.00 @