Αλλάζει η φορολογία στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια

|

Μεγάλες αλλαγές προβλέπονται στην φορολογία των κερδών από το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, μετά το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου.

Η νέα διάταξη με τίτλο «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» κατατέθηκε ήδη στην Βουλή και φέρνει αλυσιδωτές εξελίξεις.

Οι αλλαγές με μία ματιά

Η συγκεκριμένη Νομοθετική αλλαγή φέρνει μία μεγάλη αλλαγή για τον τρόπο φορολογίας κερδών, η περίφημη φορολογία ανά στήλη, αντικαθίσταται από νέα διάταξη.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο γράφει πως τα κέρδη που ορίζονται στις περιπτώσεις β΄, γ’ και δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 58 του Νόμου 2961/2011, δηλαδή τα κέρδη από τυχερά παίγνια που διεξάγουν η ΟΠΑΠ Α.Ε. οι αδειοδοτημένοι πάροχοι (νόμιμες στοιχηματικές) και τα κέρδη που προέρχονται από ιπποδρομιακό στοίχημα σε αδειοδοτημένους παρόχους θα υποβάλλονται πλέον σε φόρο ανά δελτίο παιχνιδιού.

Οι συντελεστές φορολογίας

Η νέα κλίμακα, μετά τις αλλαγές που προβλέπονται ανά δελτίο θα είναι οι εξής:

  • Κέρδη από 0 – 100 ευρώ: 0% φορολογία
  • Κέρδη από 100.01 – 200 ευρώ: 2.5 % φορολογία
  • Κέρδη από 200,01 – 500 ευρώ: 5 % φορολογία
  • Κέρδη από 500 ευρώ και πάνω: 7.5 % φορολογία

Σχετικά άρθρα