Πρόσωπο της Χρονιάς 2021 (TIME) | Τα φαβορί | Όλες οι Αποδόσεις

Το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό “TIME” έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, με το έντυπο τεύχος να αφιερώνει στο άτομο που θα κερδίσει το εξώφυλλο στο τέλος της κάθε χρονιάς. Το περιοδικό “TIME” αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έντυπα μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και δίνει το συγκεκριμένο βραβείο από το 1927! Παρά την συγκεκριμένη ονομασία του βραβείου ως “πρόσωπο της χρονιάς”, υπήρξαν και φορές φωτογραφείο δόθηκε και σε ένα σύνολο ανθρώπων ή κινημάτων που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην εκάστοτε χρονιά.

Πέρυσι, το βραβείο μοιράστηκαν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις για τις δράσεις τους, ενώ την τελευταία φορά που το βραβείο κατέληξε σε ένα σύνολο ανθρώπων ήταν το 2018, όπου απονεμήθηκε στους “Φύλακες”. Έτσι αυτοαποκαλούνταν οι πέντε δημοσιογράφοι που είτε δολοφονήθηκαν για κάποιο από τα ρεπορτάζ τους, είτε δέχθηκαν επίθεση και το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το περιοδικό “TIME”, δημοσιεύει κάθε χρόνο μία online ψηφοφορία μέσα σε μία πλατφόρμα για να αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Βέβαια οι συντάκτες του περιοδικού έχουν κάνει γνωστό ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να λάβουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπόψιν τους για την ανάδειξη του τελικού νικητή.

novibet

Τώρα αρχίζει το ματς! (21+)

Ανήκει μέσα στις κορυφαίες στοιχηματικές στην χώρα μας και θεωρείται το next big thing στον online στοιχηματισμό.

Παίξε νόμιμαΠαίξε νόμιμα
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή… back to back οι Μπάϊντερ-Χάρις;

Μετά λοιπόν τον πρόλογο και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εν λόγω βραβείο, ας επικεντρωθούμε στο πρόσωπο της χρονιάς για το 2021. Η πανδημία του κορονοιου που μαστίζει τον πλανήτη από τον Ιανουάριο του 2020, έχει παίξει σαφέστατο ρόλο και στις αποδόσεις σχετικά με το που θα καταλήξει το φετινό βραβείο.

Το πρώτο φαβορί είναι το σύνολο του Ιατρικού προσωπικού, πού έχει παίξει σαφέστατα μεγάλο ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ λίγο μεγαλύτερη απόδοση έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που έχει συμβάλει και αυτός τα μέγιστα, από το δικό του πόστο! Δικαίως το Ιατρικό προσωπικό και ο Π.Ο.Υ. βρίσκονται σε αυτήν την θέση, καθώς η χρονιά που διανύουμε ακόμα θα μείνει βαθιά βαθιά χαραγμένη στις μνήμες μας, λόγω της πανδημίας.

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι δύο περσινοί νικητές, Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις! Σε αυτό το σημείο αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι στα ενενήντα τρία χρόνια που τρέχει το συγκεκριμένο βραβείο, μόνο μία ήταν η φορά που κάποιος κατάφερε να το κατακτήσει σε δυο διαδοχικές χρονιές. Αυτός ήταν ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το βραβείο τις χρονιές 1971 και 1972.

Λίγο χαμηλότερα στη σχετική λίστα είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους γιατρούς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άντονι Φάουτσι. Ο 80 χρόνος ιατρός είναι ένας από τους επικεφαλής της ειδικής ομάδας γιατρών για την καταπολέμηση του κορονοιου στον Λευκό Οίκο. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Φάουτσι, ήρθε σε ανοιχτή κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγους μήνες πριν από την εκλογική διαδικασία.

Οι δημοσιογράφοι και οι επιδημιολόγοι, που παρουσιάζονται λίγο χαμηλότερα στην λίστα, έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου, ενώ από την λίστα δεν λείπει το όνομα της Άνγκελα Μέρκελ(νικήτρια το 2015), όπως και αυτό του Μπόρις Τζόνσον. Οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και το κίνημα “Black Lives Matter”, έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την κατάκτηση του βραβείου…

Ας δούμε όμως αναλυτικά τον πίνακα για το βραβείο πρόσωπο της χρονιάς που δίνεται από το περιοδικό time εδώ:

novibet

Τώρα αρχίζει το ματς! (21+)

Ανήκει μέσα στις κορυφαίες στοιχηματικές στην χώρα μας και θεωρείται το next big thing στον online στοιχηματισμό.

Παίξε νόμιμαΠαίξε νόμιμα
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Σχετικά άρθρα