Δύο εκατομμύρια ευρώ στο ξυστό!

«Καλησπέρα, κέρδισες δύο εκατομμύρια»! Ο Μικέλε Κόντε, ένας 38χρονος καπνοπώλης από το Βαλμοντόνε της Ιταλίας, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του όταν ένας δύσπιστος πελάτης του ζήτησε να ελέγξει το ξυστό που μόλις είχε ξύσει.

Σάββατο απόγευμα, γύρω στις 17:30, στα προάστια της πόλης που βρίσκεται νότια της Ρώμης, δεν είχε πολύ κόσμο. Μια γυναίκα μόλις είχε αγοράσει ένα κουπόνι. Αμέσως μετά ήρθε η σειρά ενός άντρα. Διάλεξε ένα κουπόνι, το πλήρωσε, το έξυσε, σήκωσε το βλέμμα και είπε στον Μικέλε: «Τσέκαρε αν έχουν δει καλά τα μάτια μου».

«Είχαν δει πολύ καλά -λέει ο πωλητής- και γελάσαμε και οι δύο γιατί είχε κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Έκανα αντίγραφα του ξυστού -συνεχίζει- και μετά θυμήθηκα εκείνον τον ιδιοκτήτη καπνοπωλείου στη Νάπολη που έφυγε με το ξυστό για μισό εκατομμύριο, οπότε του έδωσα αμέσως πίσω το κουπόνι».

Η ιστορία που άστραψε στο μυαλό των Βαλμοντονέζων είναι του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν μια 69χρονη πήγε σε έναν καταστηματάρχη στη Νάπολη, του έδωσε ένα ξυστό και ζήτησε να ελέγξει αν είχε κερδίσει χρήματα. Αφού επαλήθευσε τα κέρδη των 500 χιλιάδων ευρώ, ο καπνοπώλης έβαλε το εισιτήριο στην τσέπη του, φόρεσε το κράνος του και έφυγε τρέχοντας με σκούτερ. Την επόμενη μέρα συνελήφθη από την αστυνομία στο αεροδρόμιο «Φιουμιτσίνο», ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Ιταλία για να πάει στα Κανάρια Νησιά, στη Φουερτεβεντούρα. Νόμιζε ότι θα καρπωθεί τα ξένα χρήματα, αλλά τώρα δικάζεται. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη στο Βαλμοντόνε, όπου ο νικητής πήρε πίσω το εισιτήριό του.

«Δεν ήθελα να κάνω άλλη κακή εντύπωση στο χώρο των καπνοπωλών», αστειεύεται ο Μικέλε Κόντε, ο οποίος μόλις επέστρεψε το ξυστό κάλεσε τον πελάτη να φύγει από το μέρος: «Τρέξε στο σπίτι και κρύψε το».

«Το έκανα για να αποφύγω προβλήματα με πιθανούς κακόβουλους ανθρώπους -εξηγεί- γιατί έμεινε εκεί, χαρούμενος, ενώ η είδηση ​​διαδόθηκε και δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσα χρήματα είχε κερδίσει. Προφανώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι τον είχε φιλήσει η τύχη».

Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει γίνει ποτέ στο Βαλμοντόνε. Τις επόμενες μέρες ο παίκτης θα πρέπει να εξαργυρώσει το ξυστό του, να αφαιρεθούν οι φόροι που αντιστοιχούν στο 20% των κερδών και να πιστωθεί 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταυτότητα του τυχερού παραμένει μυστήριο που πολλοί είναι περίεργοι να λύσουν. Στο μπαρ, χθες, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Ενώ οι πελάτες μιλούσαν για το χτύπημα της τύχης, αναρωτιούνταν ποιος ήταν ο νικητής. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι η τύχη μπορεί να είναι βρίσκεται ακόμα στον… αέρα της κωμόπολης.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας προσπαθούσαν να επαναλάβουν το κατόρθωμα, ξύνοντας ξυστά με κέρματα στο τραπέζι του μπαρ. «Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε πάντα υψηλές νίκες, άλλες φορές πενήντα χιλιάδες, άλλες εβδομήντα χιλιάδες ευρώ. Αλλά δύο εκατομμύρια ευρώ ποτέ», λέει ο Μικέλε Κόντε, του οποίου η οικογένεια έχει δύο καπνοπωλεία στην ίδια πόλη και ένα ακόμη στο Βελέτρι.

Μπορείτε να δείτε το τυχερό Ξυστό εδώ 👇

 

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Σχετικά άρθρα